9000 Euro + 24u: huisje klaar!

rollingStel, je wil een huisje bouwen. Je belt een aannemer en zegt trots dat je niet moet lenen, je hebt immers al 10’000 Euro bij elkaar gespaard! Maar je wil er wel graag snel in kunnen, dus je had gehoopt dat de ruwbouw er wel in een uurtje of 24 zou kunnen staan. Waarschijnlijk hoor je op dat moment iemands koffie door de neusgaten schieten, leer je een paar nieuwe scheldwoorden, en wordt vervolgens de verbinding verbroken…

Da’s toch gek? We bouwen dat huis nog steeds op dezelfde manier als in het oude Rome: mensen sjouwen één voor één stenen aan, kwakken er op goed gevoel wat mortel tussen en stapelen de boel zo’n beetje op het zicht (relatief) recht op elkaar.

Hier moeten we stappen in maken! Over 10 jaar gaat het er volgens sommigen al helemaal anders aan toe.

3D-printer1

De russische start-up Apis Cor maakt vandaag al zo’n stapje om dit proces eens goed te disrupten: ze ontwikkelden een 3d printer voor huizen. Een beetje zoals die in Eindhoven, met één belangrijk verschil. Die printer stond in een grote loods muren te maken, die vervolgens één voor één op transport gingen en ter plekke in elkaar gepuzzeld werden. Dat deden ze 50 jaar geleden ook al!

3D-printer3

3D-printer5Deze printer bouwt hierop verder (🙄). De aannemer neemt hem op z’n Transitje mee naar de bouwplaats. waar die het hele huis ter plekke print.

Dit biedt nieuwe mogelijkheden: dit huisje zit vol met moeilijke vormen, en werd geprint in 24 u tijdens de Russische winter. Ondertussen zat iedereen lekker ‘koffie’ te drinken in de keet.

Resultaat: alles afgewerkt met een budget van nog geen 9000 Euro all-in. Zdorovje!

 

 

Innoveren doen we samen. Doe jij mee aan het Mourik van morgen? 

Mourik wil voorop lopen met innovaties voor de industrie en infra. Maar alleen samen kunnen we echt het verschil maken voor onze klanten. Nu en in de toekomst. Op het innovatieblog vind je alles wat te maken heeft met innovatie bij Mourik. We nodigen je graag uit om mee te denken en mee te praten, want innoveren doen we samen!

Meer weten over innovatie bij Mourik en meedoen aan het Mourik van morgen? Volg het innovatieblog! Klik dan op “Volg” rechts onderin je scherm!

The Future is Ours. Imagine what`s Next!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: