Oefenen, oefenen, oefenen…

Als de taak moeilijk is en de risico’s aanzienlijk, is goede voorbereiding van levensbelang. In de petrochemie kan je dat gerust letterlijk nemen. Onze mensen voeren immers elke dag hoog-risico werkzaamheden uit. Dat is hun vak. Om in onze branche vakman of -vrouw te worden moet je daarom goed getraind zijn.

dow-safety3-1024x768Mourik is daarom steeds op zoek naar manieren om onze mensen beter voor te bereiden op wat hen buiten te wachten staat. De tijd dat je moest leren uit een boekje en daarna het zelf maar uit moest zoeken ligt gelukkig ver achter ons. Hoe levensechter de training, hoe beter.

 

IMG_0350Zo werd vorige week een nieuwe stap gemaakt in de ontwikkeling van het online trainingsplatform SAM bij de Dow Safety Street. Een realistisch nagebootste omgeving waar contractors kunnen trainen op veiligheid.

 

Ons Augmented Reality safety training concept gaat nog een stapje verder. Hier beleef je de situatie echt, en kan je achteraf samen kijken hoe je het er vanaf bracht.

Ook in andere branches onderkent men dat training anders aanpakken uitzonderlijke resultaten kan opleveren. Neem bijvoorbeeld de medische sector. Is het niet gek om te weten dat de eerste keer dat een chirurg in z’n loopbaan een ingreep zelf uitvoert, dit op de echte patiënt is?

In onderstaande  TED filmpje toont professor Peter Weinstock van Harvard Medical school hoe men met een combinatie van nieuwe technologie en (herkenbare!) inzichten in leerprocessen er voor zorgt dat een team chirurgen een moeilijke operatie al samen in de vingers heeft op een patiënt die zelf nog geboren moet worden.

Innoveren doen we samen. Doe jij mee aan het Mourik van morgen? 

Mourik wil voorop lopen met innovaties voor de industrie en infra. Maar alleen samen kunnen we echt het verschil maken voor onze klanten. Nu en in de toekomst. Op het innovatieblog vind je alles wat te maken heeft met innovatie bij Mourik. We nodigen je graag uit om mee te denken en mee te praten, want innoveren doen we samen!

Meer weten over innovatie bij Mourik en meedoen aan het Mourik van morgen? Volg het innovatieblog! Klik dan op “Volg” rechts onderin je scherm!

The Future is Ours. Imagine what`s Next!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: