Afgelopen zomer zijn we de samenwerking aangegaan met de Berlijnse start-up Green City Solutions om het binnenstedelijk klimaat en de luchtkwaliteit gezamenlijk aan te pakken. Deze maand is er een mooie mijlpaal bereikt. Green City Solutions gaat 8 CityTrees leveren om de Valkenburgerstraat in Amsterdam te vergroenen en te verduurzamen. Wij zijn nauw betrokken bij dit grote innovatieve project!

KimRuiterGCSKim Ruiter van Green City Solutions vertelt over dit gave project:

Each one of us can make a difference, together we make change.

Begin dit jaar begon ik mijn avontuur bij Green City Solutions, een Duitse Start-Up, om gezamenlijk het wereldwijde probleem van luchtvervuiling in steden aan te pakken. Het afgelopen jaar hebben we in meerdere steden al het verschil kunnen maken met behulp van de CityTree, bijvoorbeeld in Groningen, Utrecht, Hilversum en Rotterdam. Hierdoor komen we elke dag een stapje verder met onze missie om de luchtvervuiling in steden aan te pakken. 

Met trots kunnen we nu ook Amsterdam toevoegen aan het lijstje van steden die zich actief inzetten voor schone lucht. In 2018 start de Gemeente Amsterdam namelijk met een proef van acht CityTrees in de Valkenburgerstraat!

Begin dit jaar vonden de eerste gesprekken met de gemeente plaats, waar het idee ontstond om de straat met de grootste luchtvervuiling in Amsterdam weer schoner en gezonder te maken met behulp van de CityTree. Het is voor ons motiverend om te zien hoe snel de Gemeente Amsterdam heeft geschakeld; dit geeft ons veel vertrouwen in de toekomst!

 Halverwege dit jaar sloot ook WE A’DAM zich aan bij het project in de Valkenburgerstraat. Een fantastisch initiatief van een aantal grote organisaties die opereren in de toeristische branche, die met WE A’DAM teruggeven aan de stad. Ze zetten zich collectief in voor een meer open, duurzaam en leefbaar Amsterdam.

Inmiddels is het positieve nieuws opgepakt op diverse landelijke media. Uiteraard ben ik erg benieuwd naar uw reactie. Feedback en vragen zijn daarom altijd erg welkom!

Kim Ruiter

Green City Solutions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s