Zoals in eerdere berichten op ons blog te lezen is, zijn wij als Mourik bezig met het concept ‘de klimaatbestendige stad’. Cora de Groot (Duurzaamheid & CO2 @ Mourik) vertelt hierover in haar blog het volgende!

“Door de klimaatveranderingen nemen ook de risico’s voor de volksgezondheid toe. Bijvoorbeeld de toename van fijnstof kan schadelijke effecten op de gezondheid hebben. In Nederland leven jaarlijks honderden mensen enkele dagen tot maanden korter door kortdurende blootstelling aan hoge concentraties fijnstof. Het rijk, provincies en gemeenten zetten zich in om de fijnstofproblematiek aan te pakken. Maar toch worstelt Nederland nog met de fijnstofvermindering rondom drukke wegen en in steden.”

Mourik is zich bewust van deze problematiek en wil elke dag werken aan verbetering. De laatste actuele berichten over de luchtkwaliteit in Nederland bevestigen eens te meer dat hier meer aan gedaan moet worden. Klik op de foto’s om onderstaande artikelen te lezen.

2017-09-08 10_07_53-Milieudefensie daagt Staat voor rechter om schonere lucht _ NOS

2017-09-08 10_08_47-Rechter_ staat moet per direct actie ondernemen tegen luchtvervuiling _ NOS

Een citaat uit bovenstaande berichtgeving:

“De staat heeft al een plan, het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit (NSL), maar dat is volgens de rechter te vaag en bevat geen concrete maatregelen om de lucht op korte termijn schoner te krijgen. Ook voldoet het niet aan de Europese en Nederlandse wettelijke eisen.”

Wij zijn trots dat wij al concrete maatregelen kunnen bieden: De CityTree, als onderdeel van een klimaatbestendige stad.

Dit alles versterkt alleen maar onze visie. Het motiveert enorm om hier elke dag mee bezig te zijn! We willen dé duurzame leefomgeving realiseren, om ook onze kinderen en kleinkinderen optimaal van deze planeet te laten genieten!

The Future is Ours!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s