De laatste van de reeks! Cluster 9: Future Creators

Afgelopen weken hebben al acht cluster de revue gepasseerd. Van het optimaliseren van energieverbruik tot het herkennen van nieuwe mobiliteitsvormen. Van levensduurverlenging tot emissiebeperking. Het laatste cluster, en tevens de wildcard onder de innovatieclusters, noemen we Future Creators.

De veranderingen en vernieuwingen in de wereld volgen elkaar in rap tempo op. De enthousiastelingen, Bas, Maarten, Pieter-Jan, Jeroen, Marcel en Jaap storten zich op nieuwe ontwikkelingen, baanbrekende technologieën en innovatieve businessmodellen. De inzichten en kennis kunnen we gebruiken in alle overige clusters.

Denk hierbij aan wat robotica voor ons kan betekenen. Jeroen heeft bijvoorbeeld de mogelijkheden bekeken om robotica en 3D-printing te gebruiken bij de bouw van complexe constructies.

En wat te denken van de vlucht die het Internet Of things neemt? Hoe Augmented en Virtual Reality ons kunnen helpen in bijvoorbeeld de informatievoorziening? Wanneer gaan autonome systemen bepalend zijn voor ons werk en ons vervoer?  Zijn drones al gemeengoed in onze branche? Op welke manier zijn robots nu al bekwamer dan de mens?

Zo zijn er enorm veel vragen en dit aantal zal alsmaar toenemen. Daarom is het erg belangrijk en natuurlijk ontzettend gaaf om bezig te zijn alles wat er op ons af gaat komen.

The Future is Ours

Clusterkoningen 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: