Knowledge Masters als vijfde innovatiecluster!

Misschien klinkt het een beetje als opscheppen, maar de kennis die wij als organisatie bezitten is enorm en divers. Dit komt door de vele disciplines en de diversiteit aan mensen die vol enthousiasme dagelijks bezig zijn om de klant te ontzorgen.

Maar hoe kunnen we deze kennis nog beter en bewuster inzetten in ons dagelijks werk? Hoe groeien wij en onze organisatie door naar Knowledge Masters?

Als aannemer onderhouden en bouwen wij de assets van onze opdrachtgevers. In dit soort projecten brengen we al onze ervaring en kennis op tafel om de klant een zo goed mogelijke propositie te geven. Of het nou om een aan te leggen weg gaat of een volledige turnaround van een fabriek.

Steeds vaker merken we dat de inbreng van kennis vanuit aannemers groter wordt. Neem bijvoorbeeld Project DOEN:  hier brengen de aannemers en de opdrachtgever allemaal hun expertise in om zo goed mogelijk aan de behoeftevraag te voldoen.

Het team van innovatiecluster Knowledge Masters met Walter, Marco en Sen gaat zich helemaal storten op dit onderwerp. Dit gaat natuurlijk niet alleen over hoe we kennis inbrengen in projecten,  maar ook hoe en welke kennis gedeeld wordt. ‘Kennis is macht’ wordt regelmatig geroepen, maar ‘kennis delen is kracht!’

Andere vragen die hen bezighouden zijn onder andere: hoe kunnen we onze organisatie verrijken met nieuwe inzichten? Moeten we samenwerken? Gaan we andere mensen aantrekken? En wat is noodzakelijk om kennis te behouden als bijvoorbeeld mensen na trouwe dienst van hun pensioen gaan genieten? Allemaal vraagstukken voor de Knowledge Masters!

Jobs
Steve Jobs had er ook best wel slimme ideeën over als echte Knowledge Master!

Heb jij hier ook ideeën over of wil je bijdragen? Neem dan contact met ons op!

Clusterkoningen 2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: