Tijd voor cluster 4: Circular Economists

Waar eerst duurzaamheid overal genoemd werd, komen de woorden ‘circulaire economie’ steeds vaker voor in gesprekken en berichten over de huidige milieuproblematiek in de wereld.  Even in een notendop een uitleg van het thema waar het clusterteam van Ronald, Cora en Michel hard mee bezig is:

In veel gevallen is de productieketen lineair: van grondstof tot product, van product tot afval. In een circulaire wereld bestaat afval niet. De keten wordt gesloten en er ontstaat een kringloop: van grondstof tot product, van product tot grondstof, van grondstof tot product, enzovoorts! In het filmpje hieronder leggen ze het natuurlijk veel beter uit 🙂

Je leest heel veel over dit thema, bijvoorbeeld ook in dit artikel over circulaire economie in Nederland, inclusief een mooi filmpje met een aantal duidelijke voorbeelden.

Maar wat betekent dat nou precies voor ons? Ook Mourik zal circulaire oplossingen moeten zoeken en aan kunnen bieden aan haar opdrachtgevers. Cora schreef hier een tijdje terug over in haar blog:

De schaarste aan grondstoffen neemt bovendien steeds sneller toe. We moeten daarom grondstoffen en materialen hergebruiken en nieuwe, duurzame oplossingen bedenken.

Het is van belang dat wij als Mourik ons dagelijks blijven inzetten voor een beter milieu. Niet alleen omdat onze opdrachtgevers dat verlangen, maar ook voor onze eigen (klein)kinderen.

Clusterkoningen 2

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: