En dan nu… Innovatiecluster 2: Energy Optimizers

Er zijn natuurlijk tal van andere manieren om het energieverbruik te optimaliseren. Van onze eigen activiteiten, maar ook die van onze opdrachtgevers. Kunnen wij bijvoorbeeld door slim warmtewisselaars te reinigen met de Hydra5 de energy efficiency van de totale installatie van de opdrachtgever te optimaliseren? Kunnen wij het brandstofverbruik van onze eigen materieel drastisch verminderen? Kunnen wij slimme wegen aanleggen die energie opwekken in plaats van energie kosten? Dit zijn vragen waar toekomstmakers Robert, Cora en Pieter-Coen zich als clustergroep op storten.

Ook dit thema is hartstikke actueel. Lees maar eens…

Hier   …en hier    en bekijk dit filmpje over de warmterotonde

Na al deze voorbeelden… Kan het nog wat concreter? Ja dat kan! Even een kleine toeLichting:

Idea concept with broken bulbs and one glowing LED bulb

Een mooi en duidelijk voorbeeld van energie optimalisatie is de ontwikkeling van de LED-lamp. Als je dit simpele lichtje vergelijkt met de gloeilamp zijn er een aantal cruciale voordelen. Ten eerste gaat LED-verlichting 6 tot 10 keer langer mee. En ten tweede, de gloeilamp zet maar 10% van de energie om in licht, terwijl er 90% aan warmte wordt verspild. Bij dit vernieuwde lampjes wordt 35% omgezet in licht. De LED-lamp is een echte Energy Optimizer!Clusterkoningen 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: