Toekomstbeeld in de maak! We gaan de clusters voorstellen…

Waarom willen we een beter beeld krijgen van de toekomst? Waarom zijn er innovatieclusters in het leven geroepen?

Door een sterk toekomstbeeld te bepalen kunnen we als organisatie beter en eerder anticiperen op wat komen gaat! De toekomst is natuurlijk per definitie niet met zekerheid te bepalen. Door echter ontwikkelingen en trends goed in de gaten te houden kan je hier uiteindelijk zelf vorm aan geven.

Een mooi voorbeeld is Allseas. Dit bedrijf loopt al jaren voorop. Met de wetenschap dat in de toekomst tal van ontzettend zware en vervuilde boorplatformen verwijderd moeten worden heeft dit bedrijf iets gerealiseerd wat men nog nooit eerder heeft gezien; de Pioneering Spirit, een immens schip. Anders dan alle huidige complexe oplossingen voor het verwijderen van grote boorplatformen kan de Pioneering Spirit dit met een ‘single lift’.  De ontwikkeling is jaren geleden gestart. Nu is het succesvolle realiteit. Kijk maar eens!

 

Dit willen wij ook aanwakkeren! Om dit te realiseren zijn er 9 innovatieclusters gedefinieerd. Deze vormen samen de thema’s waarbinnen wij de toekomst willen maken. In september gaan we de toekomstbeelden samenvoegen tijdens een intensieve middag met de toekomstmakers van alle clusters.

Dit leidt tot innovatievisie en strategie om juiste innovatieprojecten te initiëren en deze succesvol te maken. Met deze projecten gaan we stapsgewijs invulling geven aan de strategie die gekozen is.

Omdat denken over de toekomst soms erg ingewikkeld kan zijn (althans dat vinden wij 🙂 ), willen we jullie de komende 9 weken kennis laten maken met de 9 clusters.

Zo tellen we elke week  af richting het gezamenlijk toekomstbeeld!

Zoals je hieronder ziet zijn we al begonnen samen de toekomst te maken! Hoe wil jij hieraan bijdragen?! Ben je nu ook nieuwsgierig geworden, je kan altijd contact leggen met deze toekomstmakers! Via ons of natuurlijk direct met hen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: