Gelijk de eerste… Innovatiecluster 1: Lifetime Extenders

Meteen de introductie van het eerste innovatiecluster: Lifetime Extenders. Onderdeel van het creëren van het toekomstbeeld.

Een actueel thema, als we de huidige ontwikkelingen volgen. Kijk maar eens…

…hier       …of hier…      .. hier        …en de laatste.

Hoe gaan wij de levensduur van onze assets en die van onze opdrachtgevers verder verlengen? Hoe kunnen wij wegen bouwen die nog langer meegaan? Zijn we over twintig jaar nog steeds fabrieksinstallaties aan het reinigen om deze nieuw leven in te blazen? Dit zijn vragen die binnen dit innovatiecluster onder de aandacht worden gebracht.

De toekomstmakers Rob, Erwin en Frans hebben zich op deze vragen gestort om een toekomstbeeld te vormen op het gebied van Lifetime Extenders. Wat kan Mourik op dit gebied en wat doen wij nu al op het gebied van levensduurverlenging?

Het clusterteam zal, net als de overige acht clusters, een clustervisie presenteren in september. Met als doel om die dag een gezamenlijk innovatievisie te formuleren waar we al onze projecten aan kunnen toetsen. Zo gaan we gericht de toekomst tegemoet!

Een mooie huidige case die helemaal past in dit innovatiecluster is het inbouwen van scrubbers en in schepen. Dit wordt door Mourik Techniek gedaan om schepen proactief geschikt te maken om te voldoen aan aangescherpte regelgeving op het gebied van zwaveluitstoot. Dit is een goed voorbeeld van hoe er wordt gekeken naar wat er in de toekomst gaat gebeuren en hoe wij hier vandaag al op kunnen anticiperen!

Zoals je hieronder ziet zijn we al begonnen samen de toekomst te maken! Hoe wil jij hieraan bijdragen?! Ben je nu ook nieuwsgierig geworden, je kan altijd contact leggen met deze toekomstmakers! Via ons of natuurlijk direct met hen

Clusterkoningen 2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: