De Nederlandse infrastructuur moet in 2030 zelf de energie opwekken die nodig is om te functioneren.

In een brief aan de Tweede Kamer maakt minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu bekend dat de Nederlandse infrastructuur in 2030 zelf de energie moeten opwekken die nodig is om te functioneren.

De minister wil dat de infrastructuur in beheer bij Rijkswaterstaat, zoals wegen, vaarwegen en waterkeringen, sluizen en bruggen, volledig energieneutraal draait. Hiervoor gaat de beheerder van de Nederlandse infrastructuur innovaties aanjagen via de contracten met markpartijen. Zo moeten zonnepanelen en windmolens langs snelwegen, op dijken en sluiscomplexen en bij vaarwegen elektriciteit leveren voor verkeerscentrales. Daarnaast wordt gemaaid bermgras omgezet in groen gas. Ook zet Rijkswaterstaat in op de ontwikkeling van duurzaam asfalt en op zonnefietspaden.

Lees hier het hele bericht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: