I-botics demo industriële telerobotica

Op 24 januari gingen we naar een demo van TNO en de Universiteit Twente. Binnen het Joint innovation centre I-Botics onderzoekt men hoe telerobotica in de toekomst zijn toepassing kan vinden binnen een industriële omgeving. Telerobotica is de combinatie van telepresence -kijken door een paar virtuele ogen die ver weg staan- en teleoperations, waarbij handelingen op afstand uitgevoerd kunnen worden.

nieuws_27875_33990_item_original

In de industrie zijn er heel wat taken die nu noodgedwongen ter plekke door een mens uitgevoerd moeten worden. Deze op afstand uitvoeren betekent niet alleen een tijds- en kostenvoordeel. Ook op gebied van veiligheid is het een middel om operators verder af te schermen van risicovolle handelingen.

Demian-VR.gif

Deze vaak fijnmotorische handelingen door een robot laten uitvoeren blijkt in praktijk best een uitdaging. Tegelijk bieden komen nieuwe technologieën zelfs vanuit de gaming-wereld overwaaien die telerobotica opeens veel makkelijker maken, zoals Virtual reality oplossingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: