Energietransitie uitgelicht tijdens Dag van de Haven

Donderdagavond heb ik (Stijn) in het Luxor Theater op de Dag van Haven de presentaties bijgewoond van de Allard Castelein (CEO Port of Rotterdam) en Adriaan Visser (wethouder Rotterdam, Financiën, Organisatie, Haven, Binnenstad en Sport).

Vooral het verhaal van Allard Castelein gaf een duidelijk beeld van hoe het havenbedrijf in de (nabije) toekomst om wil gaan met het energievraagstuk, de energietransitie. Het havengebied kent natuurlijk enorm veel bedrijvigheid wat veel energieconsumptie vergt. Hoe kunnen we duurzaam omgaan met deze energie? Wat moeten wij daar als industrie voor doen? Moet alle conventionele en fossiele industrie verdwijnen? Of moet dit verduurzaamd worden?

Dit roept natuurlijk bij ons ook veel vragen op! Hoe kunnen wij daar als Mourik aan bijdragen? Wat wordt onze rol in dit vraagstuk? Mij roept het in ieder geval al tal van ideeën en kansen op! Hoe denken jullie hierover?

Ideeën, stuur ze naar thefuture@mourik.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: