Amazon introduceert “just walk out”: de winkel zonder kassa’s.

In Seattle opende Amazon gisteren zijn eerste testlocatie van een reeks winkels met een radicaal nieuw concept: “just walk out”. In deze winkel stap je binnen, je neemt wat je nodig hebt en je gaat weer buiten zonder langs een kassa te moeten passeren.

Bij het binnenkomen houd je je mobieltje tegen een draaihekje om je in te loggen. De Amazon Go app in combinatie met sensoren doorheen de winkel tracken alles wat je meeneemt, en boeken het automatisch af van je Amazon account. Achter de schermen zorgen machine learning en AI dat al je bewegingen worden omgezet in marketingdata, bijvoorbeeld ook van de spullen die je bekijkt maar uiteindelijk toch niet meeneemt.

De technologie is in de maak sinds 2012. In 2017 wil Amazon het concept verder uitrollen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: