Innovatie Trend Kansen: Robotica! & Mourik

Vrijdag 7 oktober ben ik samen met mijn collega’s Pim den Hartog en Stijn Timmers van het Mourik-Innoteam op bezoek geweest bij Studio RAP op het RDM-terrein in Rotterdam, om te bekijken wat er voor Mourik mogelijk is op het gebied van Robotica en 3D-printing. Studio RAP bestaat uit een aantal enthousiaste jongens die architectuur met robotica willen combineren. Medeoprichter Wessel van Beerendonk heeft ons rondgeleid en laten zien waar Studio RAP op dit moment mee bezig is, zoals het 3D-betonprinten van een bushalte. De techniek is te zien in onderstaande foto. Erg mooi!

Daarnaast heeft Wessel ons ook een kantoorgebouw laten zien, dat zij hebben ontworpen en gerealiseerd. De uitdaging in dit project zat in het dak en de draagconstructie. Houten platen zijn met de robot gefreesd. Iedere plaat heeft een unieke pasvorm en zo kon het als een bouwpakket in elkaar gezet worden. De puien zijn traditioneel uitgevoerd, en de klimaatbehandeling is weggewerkt in de houten constructie. Direct vanuit het digitale ontwerp stuurt RAP de industriële robotarmen aan.

Wat voor Mourik interessant is om te zien, en waar voor studio RAP de uitdaging in zit, is het maken van complexe one-offs, die op de traditionele wijze niet geproduceerd kunnen worden of erg kostbaar zijn. Op deze wijze kunnen er totaal andere vormen gemaakt worden, met vernieuwende expressieve architectuur tot gevolg. Stijn, Pim en ik waren ontzettend enthousiast na dit bezoek. Wij zijn ervan overtuigd dat Robotica en 3D-printing voor Mourik een belangrijke stap naar de toekomst betekenen. Wij gaan hiermee aan de slag op het werk bij onze opdrachtgever!!!

Wordt vervolgd…

Jeroen Vlasblom
thefuture@mourik.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: