The beginning of our journey. Join us!

Het is woensdagmiddag 14 september 2016. In Zaal Mourik druppelen langzaamaan de directieleden van de Mourik-bedrijven binnen voor een managementvergadering. Tenminste, dat denken ze. Niets bleek echter minder waar te zijn. De Raad van Bestuur en het Mourik-Innovatieteam hadden namelijk een innovatiesessie georganiseerd voor het complete management. Het doel van de sessie was om aan te geven dat we bij Mourik innovatie serieus nemen. Het Innovatieteam wil de directies daar graag nauw bij betrekken, en betrokken houden. Innoveren een must is om in de toekomst werk te houden.

Rimco de Groot, lid van de Raad van Bestuur, opende de sessie: “We moeten innoveren. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Hoe wapen je je organisatie tegen de veranderende business?” Op basis van deze vragen ging de groep aan de slag onder leiding van Wouter Truffino van Connect Knowledge, en Pim den Hartog en Demian De Wit van het Innovatieteam van Mourik.

Wouter Truffino gaf een presentatie over innovatie, waaruit de vraag naar voren kwam, wat het management kan bijdragen aan het ontstaan en slagen van innovaties binnen de Mourik-organisatie. Deze vraag bracht een mooie discussie op gang en leverde een diversiteit aan antwoorden op, zoals;

  • Mensen uit de organisatie bij innovatie betrekken
  • Een inspirerende omgeving creëren
  • Middelen (tijd en geld) beschikbaar stellen
  • De juiste mensen aan elkaar koppelen
 Na de presentatie was het tijd voor het serieuzere nadenkwerk. Nadenken over hoe we bij Mourik kunnen innoveren en op welke gebieden. Het Innovatieteam had groepjes samengesteld, met mensen uit verschillende disciplines en werkmaatschappijen, zodat innoveren binnen een groep vanuit meerdere invalshoeken besproken kon worden. Daardoor kom je vaak tot verrassende inzichten en nieuwe ideeën. En dat bleek, want de samenwerking binnen de groepjes leidde tot concrete innovatievoorstellen, waarvan iedere groep er na afloop één presenteerde aan de complete groep. Ideeën die eruit sprongen hadden betrekking op:
  • Sensoren/chips
  • Big data
  • Robotica
  • Virtual en augmented reality
 De doelstelling van de sessie is in ieder geval bereikt: de directies zien enorme kansen bij een serieuze aanpak van innovatie en vernieuwing. Het Innovatieteam gaat samen met de Raad van Bestuur en de directies aan de slag om innovaties succesvol te maken. De komende tijd bekijkt het team wat het met de voorgestelde ideeën kan doen. We houden jullie op de hoogte!

The future is ours. Imagine what`s next!

Join our journey! Let us know, thefuture@mourik.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: